2010. február 12., péntek

Hull a hó és hózik

Imádom a havat! És már két napja esik egyfolytában, minden fehér, hideg van és nem olvad. Nem gondoltam volna, hogy Magyarországon nem, ellenben a "német Toszkánában" látunk havat ezen a télen.

Tudom, tudom. Otthon is jó nagy hó van. De mi pont "rosszkor" voltunk és csak latyakot láttunk. Ellenben itt! Már jó ideje kint lakunk, de ilyen szép és hosszú télre nem emlékszem. Nálunk csak eső esik, vagy, ha netán éjjel havazik is egy kicsit, akkor is elmossa az eső mire felébredünk.

De vissza a mába. Két napja esik! Csodaszép idő van, élvezik a gyerekek. Rebeka is hatalmasakat alszik a friss levegőn, Beni egyolytában kint van, addig nem jön be, amíg nem csurom vizes. Jó, melósabbak a hétköznapok, mire eltolom a babakocsit az iskolába meg vissza, addigra jól leizzadok, meg aztán ott a hólapátolás/seprés, de legalább megvan a napi sportpenzumom. És jó a levegő. És a séták - elvileg sózni már nem eu-konform, ezért élvezetes marad a gyaloglás. És ahogy ropog a lábunk alatt a friss hó, jaaaaaaaaj, úgy imádom! Tőlem aztán májusban is eshet, én akkor is szeretni fogom.

Nincsenek megjegyzések: