2009. december 9., szerda

Hetek

Az elmúlt héten elég nehéz volt a két gyerekkel. Rebeka nagyon sokat sír mostanában, állandóan cipelni kéne, de egy idő után úgy megfájdul a hátam, hogy sem a hordozókendőben, sem a bébibjörnben nem tudom cipelni. A legjobb az, ha leülök vele, és hagyom, hogy kisírja magát az ölemben. Nekem.

Benjámin pedig elképesztően szemtelen tud lenni. Néha az az érzésem, hogy teljesen kicsúsztt a kezemből. Akármit mondok neki, csípőből kontráz, azt a szót, hogy "neeeeem", nem bírom többet hallani. Még most is, hogy leírom, kilel tőle a hideg.

Kaptam egy nagyon okos táblázatot bébimasszázson, hogy a babáknak - persze hozzávetőlegesen - fejlődésük melyik hetében várhatóak viharosabb időszakok. Ezt Rebeka abszolút hozza. Ez némileg megnyugtat, már hogy empirikus úton már bebizonyosodott, hogy a 12-13. hét környéke enyhén viharosnak ígérkezik, és sokat gondolok arra, hogy hamarosan túl leszünk rajta.

Csak azt sajnálom, hogy a táblázat csak a 84. hétig, azaz kb. másfél éves korukig elemzi a gyerekek fejlődésének várható viharait. Ha jól számolom, Benjámin most kb. 337 hetes lehet. Ha valakinek vannak forrásai e kort illetően, kérem, hogy ossza meg velem, hátha megcsillan a reménysugár, hogy a 338. hét vége felé elülnek a viharok.

Nincsenek megjegyzések: