2009. december 20., vasárnap

4. Advent

Mmmmmm. A 4. adventi vasárnapnak majdnem vége. Most nagyon élvezem ezt a kevéske időt, amit saját magamra fordítok. Charlie és a csokoládégyár a tévében (imádom Dahlt), pattog a tűz a kandallóban, Häagen-Dazs a számban - persze, hogy belgian chocolate, aztán egy kis dulce de leche. Mmmmmmmm.

A gyerek is kaptak ma kényeztetést. Benjámin szerencsére jól van, nyugodt szívvel küldöm iskolába holnap. Ma elmaradt az esti meséje, mert az állatos csatornán egy olyan film ment - azt hiszem Planet Earth címmel -, hogy odabilincselt minket a képernyő elé. Hiába, ez ma egy ilyen nap. Rebeka pedig megkapta a vasárnapi betevő masszírozását immár teljes testre, utána a lubickolást, így mindketten elégedetten és kellőképpen fáradtan kerültek ágyba. (Apropó, új tudomány: a fogás művészete - mindent, ami a látókörébe kerül.)

Úgy látszik, az itteni időjárás is készül a karácsonyra, napok óta csontig hatoló hideg van, mínusz 13 fok volt a csúcs, a negatív csúcs persze. Ma délután egy órán át sűrűn esett a hó. Mifelénk ez is ritkaság, Németországban mi vagyunk az utolsó kisváros, ahol leesik a hó, és ez már nem az első havazás az utóbbi időben. Én imádom.

Már nagyon várom/vágyom a karácsonyt. Addig is visszatérek a filmhez, a kandallótűzhöz és a fagyihoz, hogy valamivel enyhítsem a várakozás kínját. :-D

Nincsenek megjegyzések: