2010. május 23., vasárnap

Ígértem, hogy reagálok

Szóval igen, elolvastam a legutóbbi NL cikket is a témában. Először arra gondoltam, hogy megpróbálok felülemelkedni azon, hogy már megint sikerült két, a civil szervezetek irányában negatívan elfogult érintettet megszólaltatni, de nem tudok elszakadni ettől, bár legalább a csúsztatás mértéke mintha már kisebb lett volna, még ha ott is van a cikkben újra. 

A riport, vagy cikk, vagy szösszenet (nem, ez túl kedves szó, itt most nem használnám), vagy nem tudom, minek is nevezzem (elég összecsapottnak tűnik, de ki nem szarja le, hiszen ez a szent NL), szóval az írás, azt hiszem, ez a legjobb, már nem csak az örökbefogadó családok és a civil szervezetek lejáratásáról szól, hanem az "átlag" olvasót is hülyének nézi: 

Most komolyan, van közöttetek olyan, aki úgy gondolta, hogy egy életet adó, aki örökbe adja 1, 2, x gyerekét, ezt a döntését az életének egyetlen egy pontján sem, SOHA nem bánja meg
Vagy van esetleg olyan, aki azt gondolja, hogy a megbánás azért jön, mert az örökbeadás civil szervezeten keresztül történt (ha már, ugye a visszásságairól szólna a cikksorozat)? Hm? 

Biztos vagyok benne, hogy az örökbeadás az örökbeadónak a legnehezebb, szerintem ezzel minden épeszű, aki a témán már gondolkodott, tisztában van. Aztán nehéz lesz ez az örökbeadottnak, élete több pontján is valószínűleg. Csak nekünk, örökbefogadóknak szép és kerek egy ilyen történet, egyes-egyedül. Igen, tádám, ki gondolta volna - persze az oknyomozó (???) újságírónőkön kívül -, hogy ettől a döntéstől az életet adó (és talán közvetlen, beavatott hozzátartozói) legalább egyszer élete során szenvedni fog... 

Persze, tudom, hogy kell a népnek sok sztori, amiben bűn, megbánás és tragédia van. Én is szívesen olvasnék még több történetet az életet adók szemszögéből is (esetleg nem csak azért, hogy csámcsoghassak a civil szervezetek "kizsákmányoló" tevékenységén), főleg, mert színezi a világot, ami (ismét tádám, és ki gondolta volna) nem fekete és fehér. Ám itt jön a képbe pl. a mindkét megkérdezett által újra megcsengetett elmarasztalás és negatív felhang - akármelyik - civil szervezetről is legyen szó, amitől a cikk és a lap megint tökéletesen hiteltelenné vált. 

Az még idekívánkozik, csak hogy ne mindig kritizáljak már, hogy ebben a cikkben legalább van egy mondat, ami - végre és valóban - elgondolkodtató, és amire valós szívfacsarást lehetett volna építeni, ha át tetszettek volna gondolni: az egyik riportalany megjegyzi, hogy bárcsak inkább vetette volna el... 

Van egy olyan érzésem, hogy egy ilyen nehéz válaszút előtt álló várandós ezután a cikksorozat után inkább az abortuszt fogja választani. Hurrá és köszönjük a hasznos munkát.

7 megjegyzés:

Józsi írta...

Sajnos nem tudok mást mondani, mindenben egyetértek veled!
Valahogy olyanok ezek az újságírók (már bocsánat a kifejezésért) mintha "lóval imádkoznál", vagyis, a süketek és vakok párbeszéde zajlana. Reméljük , hogy mostmár inkább leszállnak a témáról és így legalább nem okoznak több kárt!

ruju írta...

Józsi, majd a jövő hét végén jól kibeszéljük még őket egyszer, aztán remélhetőleg tényleg befejezik... :-)

Emmama írta...

Judit, jöttök Ti is a Gólyahíres nyári találkozóra???? Hurrrááááááá!!!!! :o)

ruju írta...

Igen, de csak szombaton tudunk ott lenni, vasárnap utaznunk kell vissza, hétfőn iskola :-(

Südve írta...

ruju, ez a mondat ugyanott van "hasznosságban", mint a koraszülöttes sorozatban az a "vallomás" az ikres anyukától, hogy bizony ha lett volna lehetősége, akkor ő köszönte volna, nem kérte volna a gyerekeket... ehhh. :-((

ruju írta...

sudve, jujjjj, ilyen is volt? Anyám...

Südve írta...

ruju, volt bizony, és ezt annyira "ütősnek" találta mindenki, hogy egy RTL Fókusz Plusz összeállításban is muszáj volt megismételni (a riportért egyébként az ORTT elmarasztalta a FP-t, a helyreigazítást azóta sem adták le, szerintünk bíróságra mentek a vélt igazukért.)