2010. június 9., szerda

Fantasztikum

Születésnapi lázban égünk - Benié lesz jövő héten. Tegnap megírta a meghívókat (Danijel - így! - is kap egyet természetesen). Ma bevitte őket az iskolába és kiosztotta mindet. Egyszer csak délután megszólalt a telefon: találtak egy meghívót, ami biztos nem a telefonáló gyerekeit illeti, minthogy ilyen nevű gyermeke nincsen, menjen érte Beni, hogy átadhassa a gazdájának. 

Néztem is nagyot, hát ennyire nem butus- sőt, egyáltalán nem persze - az én kisfiam, már csak tudja, ki az a Miki, akit meg akart hívni. Az történt, hogy a Miki frissiben el is vesztette a meghívóját. A hölgy, a becsületes megtaláló, felhívta az ajándékboltot, amit a meghívón lévő matrica alapján azonosított, és megkérdezte, hogy ki is az a Benjámin, akinek ekkor meg akkor lesz a szülinapi bulija. Innen már egyenes út vezetett a telefonszámunkig. 

Köszönöm neki, bár ezt biztos nem olvassa, de akkor is... Főleg azt köszönöm, hogy vette a fáradtságot, nem csak egyszerűen vállat rándított és ezzel a tettével nagyot lendített az itteni emberekbe vetett hitemen.

Nincsenek megjegyzések: